Võistlusel osales seitse võistkonda, kelle seas kaitses oma au ka 2010. aasta Lääne-Viruma meistriks ribivoorus kuulutatud ja Grillfestil parima ribi valmistanud Naiskodukaitse Rakvere jaoskonna tiim.
Võisteldi kolmes voorus – Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiaroa küpsetamises.
Võistlustöid hindas Eesti Grilliliidu kohtunikkond koosseisus: Allan Hook, Luule Vahtra, Hannes Vanatoa, Maire Laht, Aleksander Kuruson, Ludmilla Kuruson, Kaja Asuküla, Ervin Rohtla, Mart Vellama ja Ave Paavo.
11. juunil Türi rannas ja lauluväljakul toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääsevad Lääne-Virumaa võistluselt võistkonnad Tapa Vorstifestival, Maarja Grill ja Rakvere Naiskodukaitse.
Võistkonna ainukese meesliikme Andrei Vangoneni ütlusel on tiimil veel vaja harjutada, et saada veel paremaid tulemusi. “Ma arvan, et kõik läks hästi, erit fantaasiavoor, kus meil siiani kõige paremini ei ole läinud” sõnas ta selle aasta maakondliku sarja meistrivõistluste kokkuvõtteks. Fantaasiiaroa “Mammud okal” koostise moodustasid grillitud virsikud ja nektariinid tüümeani oksal. Täidisena kasutati maskorboone juustu ja kaunistuseks kasutati maasikat, füüsalit, valget šokolaadi, granaatõuna seemneid, röstitud mandleid ja hurmaad.
Türi lõppvõistlusele pääsenud tiimi peakokk Ursula Aal arvab, et neil läks sel korral ikka väga hästi. „Harjutamata sellistele kohtadele tulla on hea saavutus,“ räägib Aal. Lõppvõistlust Türil võtavad nad rahulikult ja peakoka jaoks on tähtis siiski osavõtt, mitte võit. „Aastad pole vennad ja viimaseks loodan, et ikka ei jää,“ räägib Aal mõeldes lõppvõistlusele.
Rakvere tiimi võistkonda kuulusid Ursula Aal, Urvi Aal, Andrei Vangonen, Raina Vangonen ja Marit Mägi.
Lääne-Virumaa võistluse korraldasid Eesti Grilliliit ja Väike-Maarja Vallavalitsus ja see maakondlik toiduvalmistamise võistlus toimus juba kolmandat korda.